0

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by teo on 9:45 π.μ. in



Οι θέσεις της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που στηρίζονται στις διατάξεις του Μνημονίου(αρ. 2 παρ. 7,9 και παράρτημα iv του ν. 3845/2010), είναι η πρακτική εφαρμογή των απόψεων των πιο επιθετικών κύκλων του νεοφιλελευθερισμού, της αστικής συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ και των σοσιαλφιλελεύθερων της κεντροαριστεράς, εδώ και χρόνια. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι χρησιμοποιώντας ως ευκαιρία τη δημοσιονομική κρίση της χώρας επιβάλλονται σήμερα αυτά τα μέτρα, αφού πρώτα διαμορφώθηκε επικοινωνιακά ο κοινωνικός και πολιτικός συσχετισμός
Οι κυβερνητικές προτάσεις καταργούν το οικοδόμημα κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων που είχαν θεσπίσει στη χώρα μας οι κυβερνήσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου (1911-1920, αλλά και το 1932 με τον ιδρυτικό νόμο του ΙΚΑ.) και του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1989). Η νομοθετική τομή που επιχειρείται συνιστά ουσιαστική κατάργηση και του συλλογικού και του ατομικού εργατικού δικαίου. Η εργασιακή σχέση γίνεται απλώς μια διαφορά του Αστικού Κώδικα.
Στο ασφαλιστικό τίθεται σε εφαρμογή η βαρβαρότητα της δραστικής μείωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων και της κατάργησης των αξιοπρεπών συντάξεων για τους μελλοντικούς ασφαλισμένους, η απότομη και βίαιη αύξηση των ορίων ηλικίας και η παράταση του εργασιακού βίου με το
μαλθουσιανικό επιχείρημα της <<αύξησης του προσδόκιμου ζωής>> (επιχείρημα που χαρίζει όλα τα οφέλη της τεχνολογικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης στην καπιταλιστική κερδοφορία),η πολιτισμική οπισθοδρόμηση, που συνιστά η μη αναγνώριση της μητρότητας αντικατάσταση της σύνταξης από το προνοιακό επίδομα και η προώθηση του <<υπέροχου >> κόσμου της ιδιωτικής ασφάλισης (που ζουν στην Ελλάδα σήμερα π.χ. οι ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια), την στιγμή που ακόμα και στις Η.Π.Α. δίνεται μάχη για να ξεφύγουν απ΄αυτόν……
Κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία. Ούτε ο Υπουργός που χειρίζεται την αντεργατική επίθεση, ούτε ο Πρωθυπουργός που την καθοδηγεί ,ούτε η Κυβέρνηση που την διεκπεραιώνει, ούτε οι βουλευτές που την στηρίζουν δεν μπορούν να απαλλαγούν από την ευθύνη. Τι σχέση έχει η αποζημίωση της απόλυσης με το δημόσιο χρέος΄?
Οι εργαζόμενοι ,ιδιαίτερα οι νέοι ,είναι βέβαιο πως είναι αντίθετοι σ΄αυτή την
πολιτική.Οι ρυθμίσεις αυτές εκτός από αντιλαικές είναι και αντισυνταγματικές. Κανείς δενμπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσειτην ιστορική πολιτική ταυτότητα και την παράδοση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ για να εξασφαλίσει συναίνεση ή έστω ανοχή σε αυτές τις επιλογές.Οσοι έχουν την παραμικρή σχέση με τις ιδεολογικές αρχές του ΠΑΣΟΚ έχουν χρέος συνείδησης να αγωνιστούν με κάθε τρόπο εναντίον αυτής της πολιτικής
Ωστόσο, υπάρχει άλλος δρόμος. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, που πανηγυρικά εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό στις 4 Οκτωβρίου 2009.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ.
ΤΟ
Εκδοτικό προνόμιο του Κράτους για να δημιουργεί χρήμα και να Κάνει Επενδύσεις και γενικά να αυξάνει την Δημόσια Δαπάνη που είναι ΤΟ εργαλείο για την διασφάλιση της Οικονομικής Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Πολιτικής Σταθερότητας, το αρνούνται με κάθε τρόπο οι Εξουσιαστές Νεοφιλευθεριστες, χρηματοοικονομιστες.
Γιατί για το ίδιο λόγο που
αυτός που θέλει να εμπορευθεί την Υγεία, μισεί το ΕΣΥ και την Δωρεάν περίθαλψη και προσπαθεί να την απαξιώσει, η να την στρεβλώσει.
Για τον ίδιο λόγο που αυτός που θέλει να βγάλει χρήματα από την Παιδεία, μισεί κάθε έννοια Δωρεάν Παιδείας, θέλει να τη απαξιώσει και να την καταργήσει.
Για τον ίδιο λόγο που αυτός που θέλει να
βγάλει χρήματα από Ιατρικές εξετάσεις, κανονίζει να είναι "χαλασμένος" ο Τομογράφος του Κρατικού Νοσοκομείου , η να σκουριάζει στα κουτιά στο Υπόγειο, έτσι ώστε ο Πολίτης να χειραγωγείται να μεταλλαχτεί σε Πελάτη που θα πληρώσει για να βγάλει χρήματα ο ιδιώτης..... Τομογράφος.
Στην Αμερική ο
Ομπαμα επέλεξε (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) να αντιμετωπίσει την τεχνητή και δημιουργηθείσα από τον Νεοφιλελευθερισμό Κρίση, με Ανάπτυξη. Ακολούθησε και ακολουθεί ένα επιθετικό (ενεργητικό και όχι παθητικό) Κευνσιανικο πρόγραμμα Δημιουργώντας Χρήμα (Τυπώνοντας Χρήμα) το οποίο μόνο τα Οικονομικά της Προπαγάνδας της Συντήρησης της σκληρής όξυνσης της Ταξικής Διαστρωμάτωσης επιμένουν να «διδάσκουν» (με κάθε μέσο χειραγώγησης του ΝΟΥ – βλ. πλύση εγκεφάλου -… «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»…) ως (δήθεν) πληθωριστικό
( Ο
Ομπαμα Τυπώνει, στην Αμερική δεν υπάρχει πληθωρισμός και το δολλάριο( $$$) ενισχύει την θέση του, προς απογοήτευση των εύπιστων στην Σοφιστεία και την Δημαγωγία περί δήθεν «πληθωριστικού Χρήματος») ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ότι θα είχαν άλλες επιλογές. Η «Πολιτική» (policy) που θα επέλεγαν –που θα ήταν μια ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ- θα ήταν να αφήσουν την Ελεύθερη Αγορά απόλυτα ήσυχη …..να κάνει την δουλειά της….
Ο
Ομπαμα ενεργοποίησε την Δημιουργία Χρήματος του Κέυνς. Τυπώνει Δολάρια με τα τρισεκατομμύρια, ούτε πληθωρισμός υπάρχει, ούτε πέφτει διεθνώς η ισοτιμία του Δολαριου .Αντίθετα το Δολάριο ενισχύεται και ο πληθωρισμός πέφτει.
Εμείς που υποστηρίζουμε την επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ, δεν το αντιλαμβανόμαστε ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ όπως οι μονεταριστές Ευρωκράτες. Δηλαδή δεν το υποστηρίζουμε για να υποτιμήσουμε την δραχμή και να κάνουμε μέσα από υποτιμήσεις την οικονομία ανταγωνιστική. Αυτές είναι συνταγές διατήρησης της ασθένειας και μετατροπής της σε φαύλο κύκλο.
Εμείς υποστηρίζουμε την επιστροφή στη δραχμή, ώστε
να μη δανείζεται το κράτος ρευστότητα απο τους τοκογλύφους, αλλά να δημιουργεί το δικό του χρήμα, οπως κάναμε χρόνια πριν μπούμε δουλικά και ύποπτα στην Ο.Ν.Ε.(Ευρωζώνη)

Εμείς υποστηρίζουμε την επιστροφή στην δραχμή για να χρηματοδοτήσει το Κράτος την ανάπτυξη και να δανείζεται μόνο για την κάλυψη του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών.


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ 157 ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΟΙ
ΔΗΘΕΝ ΕΝΟΧΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ "ΓΡΑΜΜΗ" ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ


Δεν γίνεται
αλλιώς.Διαφορετικά η κυβέρνηση οφείλει να θέσει το Μνημόνιο σε διαδικασία δημοψηφίσματος ενώπιον του ελληνικού λαού, σύμφωνα με την αρχή της Λαικής Κυριαρχίας.
Το ρολόι της κοινωνίας δεν θα γυρίσει 100 χρόνια πίσω. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το δίκαιο του εργαζόμενου, θα γίνει
νόμος της δημοκρατίας


ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ Δ.Ν.Τ.

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

0 Comments

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Η ΠΝΥΚΑ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.