0

ΤΥΠΩΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ



Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ : Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


Άρθρο του Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου
B.A.;M.A.;M.C.P.;Ph.D. Post Doc.
University of Pannsylvania
Case Western Reserve University
U.S.A.
Σε συνδυασμό και με τις εκπομπές του στο
High TV.
Είναι πολύ κρίμα –και θα αποδειχθεί σύντομα αναποτελεσματικό και τραυματικό με μόνιμες αναπηρίες- ότι η συνολική δυναμική της Ελληνικής Οικονομίας αντιμετωπίζεται με μια άκρως λογιστική αντίληψη και μάλιστα στο περιορισμένο επίπεδο της Πρακτικής αριθμητικής.

Στις Επιστήμες όλων των γνωστικών αντικειμένων είναι γνωστό ότι 2+2 δεν κάνουν ποτέ 4, ενώ είναι δεδομένο ότι όλα τα ζητήματα είναι πολύ-παραγοντικά και ακόμα πως η απλοϊκή και μη συνθετική τους αντιμετώπιση, καταλήγει σε θάνατο όταν πρόκειται για την Ιατρική και σε πλήρες φιάσκο που όμως δημιουργεί τεράστιες οικονομικές αλλά και οντολογικές καταστροφές όταν πρόκειται για την Οικονομία.


Καταστρέφεται η ύπαρξη-υπόσταση Ανθρώπων και Κοινωνιών οι οποίες αποδομούνται αποσυντίθενται και επικρατεί το κακό. Ιδίως όταν έχει προηγηθεί μια περίοδος προγραμματισμένης αξιακης φθοράς σε μια έντεχνα στημένη δυναμική άλωσης της ελευθερίας της Ψυχής των Ανθρώπων με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ την προγραμματισμένη κατασκευή της Δαρβινικής Κοινωνίας χάριν της επίτασης και της αυτόματης αναπαραγωγής της Εξουσίας.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ – ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ
Στην Αμερική ο Ομπαμα επέλεξε (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) να αντιμετωπίσει την τεχνητή και δημιουργηθείσα από τον Νεοφιλελευθερισμό Κρίση, με Ανάπτυξη. Ακολούθησε και ακολουθεί ένα επιθετικό (ενεργητικό και όχι παθητικό) Κευνσιανικο πρόγραμμα Δημιουργώντας Χρήμα (Τυπώνοντας Χρήμα) το οποίο μόνο τα Οικονομικά της Προπαγάνδας της Συντήρησης της σκληρής όξυνσης της Ταξικής Διαστρωμάτωσης επιμένουν να «διδάσκουν» (με κάθε μέσο χειραγώγησης του ΝΟΥ – βλ. πλύση εγκεφάλου -… «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»…) ως (δήθεν) πληθωριστικό ( Ο Ομπαμα Τυπώνει, στην Αμερική δεν υπάρχει πληθωρισμός και το $$$ ενισχύει την θέση του, προς απογοήτευση των εύπιστων στην Σοφιστεία και την Δημαγωγία περί δήθεν «πληθωριστικού Χρήματος») ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ότι θα είχαν άλλες επιλογές. Η «Πολιτική» (policy) που θα επέλεγαν –που θα ήταν μια ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ- θα ήταν να αφήσουν την Ελεύθερη Αγορά απόλυτα ήσυχη…..να κάνει την δουλειά της….

Ο Πρόεδρος ΟΜΠΑΜΑ τους επεσήμανε ότι αυτό που θα έκαναν θα ήταν να συνεχίζουνε να στηρίζουν τους μηχανισμούς της Ελεύθερης Αγοράς που δημιούργησαν το πρόβλημα. (Ολόκληρη η Ομιλία του Ομπαμα είναι πολύ διδακτική τόσο από πλευράς ευρύτερης κατανόησης των Οικονομικών από μη ειδικούς, αλλά κυρίως για να μπορέσει ο Έλληνας στον οποίο προβάλλεται ως «μοναδική» (ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ) μια μόνο πρόταση Οικονομικής Πολιτικής, να ενημερωθεί και να αντιληφθεί (ακόμα και ο μη ειδικός , κυρίως ο Μη ειδικός) ότι η Οικονομική Επιστήμη διαθέτει πολλά εργαλεία η επιλογή των όποίων εξαρτάται από το τι Κοινωνία και το τι Οικονομία θέλεις να στηρίξεις και να επιτύχεις ως υπαρκτή Κοινωνικοοικονομική Πραγματικότητα. . Είναι τουλάχιστον καταισχύνη να παρουσιάζονται Πολιτικές Επιλογές ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ. Καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι να γνωρίζουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα κάποιες δυνάμεις παρουσιάζουν (Προπαγανδίζουν) την πραγματικότητα ωσάν να υπήρχε μόνο μια Οικονομική Πολιτική, Ένα Οικονομικο Εργαλείο, μια και μοναδική Οικονομική Θεωρία, μια προσέγγιση. Στην πράξη βέβαια ο Λαός ‘Διδάσκεται’ τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. που κάτω από την απλοϊκή διχοτόμο Ελεύθερη Οικονομία - Κομμουνιστικός Ολοκληρωτισμός, αποκρύπτει επιμελώς ότι ο Νεοφιλελευθερισμός ΔΕΝ Ταυτίζεται με την Ελεύθερη Οικονομία και αντιστρόφως η Ελεύθερη Οικονομία δεν ταυτίζεται με τον Νεοφιλελευθερισμό. Άρα όσοι θεσμικά και αξιακα πιστεύουν στην Ελεύθερη Οικονομία και όχι στον Κομμουνισμό, δεν είναι «ντε και καλά» υποχρεωμένοι να είναι πειθήνια όργανα του Νεοφιλελευθερισμού. Γιατί αν το ψάξουν λιγάκι, θα διαπιστωθεί ότι ο Νεοφιλελευθερισμός καταλήγει σε ολοκληρωτικά πανίσχυρα οικονομικά καθεστώτα που καταργούν την Ελεύθερη Αγορά και ολόκληρη την Έννοια και πρακτική της Ελεύθερης Οικονομίας. Ενώ προχωρούν στην κατάργηση της Πολιτικής και εν συνεχεία της Δημοκρατίας, αφού οι κυβερνήσεις υποχρεούνται από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του Μονεταρισμού που είναι υπο-επιλογή του Νεοφιλελευθερισμού, που είναι υπο-επιλογή της Ελεύθερης Αγοράς, που είναι υπο-επιλογη της Ελευθερης Οικονομιας, να εξαναγκάζονται να δέχονται διαταγές από τα …Ιδιωτικοποιημένα…..χρηματοοικονομικά κέντρα.


Δεν υπάρχει ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ , Υπάρχουν πολλά εργαλεία , πολλοί δρόμοι, και το τι εργαλεία επιλέγεις και το τι αποφάσεις παίρνεις και εφαρμόζεις στην Οικονομία, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές λύσεις) που αν γνωρίζει κανείς ποιες είναι αυτές οι εναλλακτικές λύσεις, θα αντιληφθεί και το γιατί γίνονται οι πολιτικές επιλογές που γίνονται, τι εξυπηρετούν και κυρίως πόσο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟ είναι το Επιχείρημα του δήθεν μονόδρομου, για να συγκαλυφθεί η αληθινή σκοπιμότητα και πρόθεση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ που τελικά γίνεται για τα μέτρα και τις πολιτικές που θα εφαρμοσθούν.


Σημείωση Η Ομιλία του Προέδρου Ομπαμα (27 Ιανουαρίου 2010) βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο :


http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/video/2010-state-union-address


Ένα Ακόμα πολύ διδακτικό «έργο» είναι η ομιλία του Προέδρου Κεννεντυ όντως διαχρονική από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα:

http://www.youtube.com/watch?v=_AAEp0J_hzU&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-7-HM

Οι Γράφοντες διαφορά κείμενα συντηρητικής η Ρεμπουμπλικανικης Νοοτροπίας, Δεν διστάζουν να αποκαλούν τον Ομπαμα, Σοσιαλιστή, Κομμουνιστή και ως εκείνον που δημιουργεί ένα τεράστιο -όπως εκείνοι με το δικό τους μυαλό και νοοτροπία αλλά επιστημονικά λανθασμένη θεώρηση- Έλλειμμα και Χρέος και η γραπτή και προφορική υστερία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προσομοιάζει με εκείνη που περίπου ακούγεται για την Ελλάδα, ότι δηλ η Ελλάδα βάζει σε κίνδυνο το Ε λόγω ελλείμματος και χρέους. Η Αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μια ενορχηστρωμένη προπαγάνδα και ανακρίβεια.


Ο Ομπαμα ΤΙΜΩΝΤΑΣ και μην ξεχνώντας μετά τις εκλογές ότι εκλέχτηκε με το Δημοκρατικό και όχι με το Συντηρητικό κόμμα, ακολούθησε την Δημοκρατική Πολιτική Επιλογή της Ανάπτυξης. Το αν θα διαλέξεις ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ , και όχι αδήριτης τεχνοκρατικής ανάγκης.


ECONOMIC DEVELOPMENT – SOCIAL JUSTICE – POLITICAL STABILITY είναι ΣΥΝΤΑΓΗ που είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Και είναι περίπου αυτονόητο ότι μια τέτοια συνταγή δεν θα είναι ΠΟΤΕ πολιτική επιλογή Συντηρητικών Ανθρώπων η παρατάξεων, που βλέπουν τον Κόσμο όχι με αγάπη και δικαιοσύνη, αλλά με εγωισμό, απόλυτη ιδιοτέλεια και απληστία, όπως το παραμύθι του Σκρουτζ, και που αισθάνονται ότι υπάρχουν και είναι κάποιοι όταν υπάρχει ένας «κατασκευασμένος» Λαός έξω από το Κοτετσοσυρμα μέσα στο οποίο τρώνε οι επίσημοι…..


2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΥΝΣΙΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι ότι ενώ στην Αμερική υπάρχει Δημοκρατική Εξουσία, στην Ευρώπη Υπάρχει μια ΑΚΡΑΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΝΙΑ, με πρόσωπα που η θέσεις τους είναι τόσο άσχημες όσο και οι επιλογές τους.


Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ έχει κανει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που θα εφάρμοζαν οι Ρεπουμπλικανοί εάν είχαν εκλεγεί στις ΗΠΑ (Σ.Σ. Ευτυχώς που δεν εξελέγησαν) και μάλιστα χειρότερα, τόσο επειδή η Ευρώπη Δεν είναι ένα Κράτος-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, (όπως οι Η.Π.Α.) όσο και επειδή η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ έχει εκ της συστάσεως και του Καταστατικού της, ιδρυθεί για να υπηρετήσει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ που είναι όχι μόνο ο Νεοφιλελευθερισμός αλλά την Χρηματοοικονομική Οικονομία δηλ η ΕΥΡΩΠΗ του Μααστριχτ και της Λισσαβωνας έχει κάνει Μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που είναι εντελώς αντίθετη με την Πολιτική Επιλογή του ECONOMIC DEVELOPMENT – SOCIAL JUSTICE – POLITICAL STABILITY δηλ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, η οποία είναι το εργαλείο του Κευνσιανισμου, η πολιτική που ανασυγκρότησε την Οικουμένη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και η Πολιτική που ακολουθεί σήμερα ο Προεδρος ΟΜΠΑΜΑ για τις ΗΠΑ.


3) ΤΕΧΝΙΤΗ Η ΚΡΙΣΗ, ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ Η…εκτενέστερα…
Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΤΕΧΝΙΤΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΤΗ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Η απάτη και η τεχνητή δρομολόγηση της «Κρίσης» που υποτίθεται ότι μας μαστίζει ανεξέλεγκτα σήμερα, άρχισε στην δεκαετία του 1980 όταν αναγγέλθηκε η Νέα τάξη Πραγμάτων και το εν συνεχεία –νόθο σε σκοτεινό σοκάκι συλληφθεν- τέκνον της, η Παγκοσμιοποίηση.


Τότε έγιναν Ταυτόχρονα, άσχετα αν δεν δημοσιοποιηθήκαν και δεν έγιναν αμέσως αντιληπτές Δυο-Τρεις πολύ σημαντικές ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:


Α) Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του Νεοφιλελευθεριστικου Μοντέλου Οικονομίας και πλέον συγκεκριμένα η (επακολούθησασα) …… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της Χρηματοοικονομικής Οικονομίας

Β) Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να μετατραπεί το Χρήμα από μέσο συναλλαγής σε αντικείμενο συναλλαγής.


H ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του Νεοφιλελεθεριστικου Μοντέλου και η επι μέρους ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της Χρηματοοικονομικής Οικονομίας δρομολογήσαν πρωτογενώς (Πρωτοπαθής κακοήθεια) την σε γοργούς ρυθμούς προοδευτική αποδόμηση της παραγωγικής Οικονομίας στον Δυτικό Κόσμο.
Η μετάλλαξη μιας Παραγωγικής Οικονομίας σε Χρηματοοικονομική, δημιουργεί για την Οικονομία κάθε Χώρας αρνητικές δυναμικές τόσο μεγαλύτερες, όσο μικρότερη είναι και η Γεωπολιτική Θέση μιας Χώρας, και όσο μικρότερη είναι η Οικονομική της Δύναμη και διασύνδεση εισροών εκροών, με την Παγκόσμια Οικονομία. Και η Αμερικανική Οικονομία αποδόμησε τον παραγωγικό της Ιστό, όμως άλλες οι επιπτώσεις και τα προβλήματα σ αυτήν και άλλες στην Ελληνική Οικονομία. Στην δεύτερη προφανώς περισσότερο τραγικές λόγω μεγεθους και μάλιστα ακομα τραγικότερες λόγω της ύπαρξής της μέσα στην Συντηρητική Ευρώπη και τρισχειρότερα στην ΟΝΕ και στο ΕΥΡΩ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της Χρηματοοικονομικής Οικονομίας, ακολουθήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από τις εξής Πολιτικές επιλογές:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ : Εγκαταλείπεται το Μοντέλο της Μικτής Οικονομίας (Κράτους και Ιδιωτικής Οικονομίας Μαζί)
που σημειώνουμε είναι Δυτικού Τύπου Μοντέλο Ελεύθερης Οικονομίας , Δεν είναι ούτε Σοσιαλιστικό ούτε Κομμουνιστικό και τα αντίθετα είναι προπαγάνδα που μεταχειρίσθηκε την άγνοια με σκοπό να πεισθεί η αστική τάξη, όχι μόνο να αποδεχθεί , αλλά και να ενταχθεί με λαχτάρα σε ότι τελικά ήταν προσχεδιασμένο να την βγάλει από την μέση. Εκ του αποτελέσματος το νέο μοντέλο εξαφάνισε την μεσαία τάξη, συγκεντρώνοντας το Χρήμα σε λίγα ξένα κέντρα αποφάσεων, και πύκνωσε τις τάξεις των μη εχόντων. Η Αστική Τάξη έπεσε στην παγίδα και ανάμεσα σε άλλα συμμετείχε στην αποδόμηση της Οικονομίας, και με μανία αυτού του ίδιου του Κράτους που ήταν ο προστάτης της.

Οι Λαοί επανέλαβαν το λάθος των Τρωων. Γκρέμισαν τα τείχη να περάσει ο Δούρειος Ίππος, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η Παγκοσμιοποίηση, Η άκρατη οικονομία της Αγοράς, το Ευρώ, Το Μααστριχτ και άλλα. …. Θαμπωμένοι από τον Δούρειο Ίππο που θα τους έκανε όλους …πλουσίους. Όταν τα τείχη γκρεμίστηκαν, τότε όλοι εσφαγιασθησαν, όλα κάηκαν, η Πόλις Εαλλω……


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ : Η απόλυτη Οικονομία της Αγοράς (Δηλ της Χρηματοοικονομικής…)
και η Ουσιαστική κατάργηση κάθε αντίληψης Μακροοικονομικής Οντότητας και φυσικά και αυτής ταυτης της Οικονομικής Υπόστασης του Κράτους, Υλικής τε (ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, και μάλιστα αρχίζοντας από τα κερδοφόρα δηλ. αυτά που έφερναν Δημοσιονομικά Έσοδα,) και οντολογικής, καθώς,, η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ “ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να μην φανεί ότι είναι αυτοσκοπός, καλυπτόμενος πίσω από την θεωρία της Οικονομίας της Αγοράς, που για να μπορέσει να αποδώσει το μεγαλείο της υπέρ των λαών, πρέπει να εξαφανισθεί το Κράτος που εμποδίζει την λειτουργία της, και για τον σκοπό αυτό πρέπει όλα να Ιδιωτικοποιηθούν. Η προπαγάνδα εφεύρε και χρησιμοποίησε κάθε σοφιστεία και κάθε δημαγωγία, για να υπερκεράσει τα αναχώματα των επιχειρημάτων ότι Πρόκειται για Δημόσια Περιουσία που είναι ιδιοκτησία του Λαού, ότι πρόκειται περί Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση η Πώληση του ΟΤΕ στην Τηλεφωνική Εταιρεία του Γερμανικού Κράτους. Τα επιχειρήματα δεν σταμάτησαν κανένα, απλά γιατί δεν ήταν καλόπιστος συζητητής. Γιατί η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ είχε γίνει και μάλιστα με την μοναδική πρόθεση να συγκεντρωθεί η Εξουσία σε λίγους Παγκοσμίως. Πορωμένα πρόσωπα, φαίνονται πως έλεγαν «στα Κομμάτια το Μοντέλο που εξασφαλίζει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» εμείς τα θέλουμε όλα δικά μας, δικά μας ημών των ολίγων, οι υπόλοιποι είσαστε σκουπίδια, πως τολμάτε να θέλετε ίσες ευκαιρίες, παιδεία, υγεία. Εμείς θα νοσηλευόμαστε σε ένα κρεβάτι που εχει θεα, καλό φαγητό και τα Χριστούγεννα «Μενού» Σπιτικό, ενώ εσείς θα είσαστε σε ένα θάλαμο με 6 κρεβάτια και δυο ράντζα. Πως θα αισθανόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι από εσάς. Εμείς είμαστε στην κορυφή, εξουσιαστές. «ΕΠΙΣΗΜΟΙ» Επώνυμοι. (εννοούν αναγνωρίσιμοι -Celebrities) εσείς είσαστε λαός, λαουτζίκος καταλάβατε???? Στα Κομμάτια λοιπόν τα περί ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ . Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας και θα σας την επιβάλουμε με κάθε τρόπο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΙΞΗ ΛΑΩΝ

Εκτός από την Υλικη υπόσταση του Κράτους, πρέπει να καταργηθεί και η οντολογική. Έτσι ενεργοποιούνται σχεδία Εθνομηδενισμου, και στρατολογειται η 5η φάλαγγα που θα τα εκτελέσει.
Η αναπαραγωγή της Εξουσίας δεν χρειάζεται μόνο αυθαίρετη συγκέντρωση του ελέγχου του πλούτου (Καλυπτόμενη από Σοφιστικά και Δημαγωγικά Επιχειρήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την Οικονομική Επιστήμη, άσχετα αν προσπαθούν να την επικαλεστούν για συγκάλυψη των πραγματικών κινήτρων) , αλλά και Λαούς Μάζες. Λαούς ανελεύθερους, λαούς μεταλλαγμένους σε «ηλιθίους καταναλωτές» στην Αρχή (με το δόλωμα της υλικής ευμάρειας) και όντα χωρίς πολιτιστική ταυτότητα σε δεύτερη φάση. Κοινωνίες χωρίς Πολιτιστική Ταυτότητα, χάνουν την Πολιτική τους βούληση , την πολιτική τους κρίση, δεν προσδιορίζονται από αρχές και αξίες, χάνουν την ικανότητα της Ελευθερίας, και εύκολα χειραγωγούνται μέσα από επιβαλλόμενες συμπεριφορές και νοοτροπίες.
Οι Λαοί και οι Κοινωνίες αξιών και Πολιτιστικής ταυτότητας έχουν –και δημιουργούν- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, οι Κοινωνίες «Οικονομικής σύμμειξης» έχουν «κουλτούρα» δηλ. νοοτροπία και νόρμες συμπεριφοράς πού δημιουργούνται, επιβάλλονται, και εν συνεχεία μέσα από αυτές οι εξουσίες ελέγχουν πλέον τις Κοινωνίες και τους Ανθρώπους..

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται όλα τα μέσα εκείνα που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Διεθνούς Εξουσίας, ώστε να την μετατρέψουν από Χώρα πολιτισμού σε χώρα ‘κενών συμπεριφορών». (από Χώρα Πολιτισμού σε χώρα κουλτούρας)


Για την επίτευξη του σκοπού αυτού επιστρατεύεται η ανύπαρκτη έννοια της Πολυπολιτισμικης Κοινωνίας με σκοπό να δημιουργηθεί η Απολιτισμικη Κοινωνία. Το δουλεμπόριο και η βίαιη μετακίνηση «δουλών» με αυθαιρέτους τρόπους και η επιβολή της αποδοχής των ΝΤΕΣΠΕΡΑΝΤΟΣ στις χώρες υποδοχής με κυρίαρχη χώρα υποδοχής την Ελλάδα, «βαπτίζονται» ανθρωπισμός , πολιτικό άσυλο και περιτυλίγονται από άλλες ονομασίες χειραγώγησης των «ιθαγενών» και κάμψης κάθε αντίστασης τους να δεχθούν την κατάληψη της Πατρίδας τους. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν Χώρος και όχι σαν Χώρα» ( Σταύρος Λυγερός) και οι Εθνομηδενιστες αποπειρωνται ανεπιτυχώς βέβαια να δώσουν επιστημονική βάση στον Εθνομηδενισμο που κηρύττουν.


Κατά τον ίδιο τρόπο οι Ινδιάνοι αποκαλούντο «κακούργοι» (savages) και το Χόλυγουντ είχε αναλάβει (ως ΜΜΕ της εποχής) να διαμορφώσει την κοινή γνώμη ότι οι «κακοί» είναι οι Ινδιάνοι, και όχι οι ΝΤΕΣΕΠΑΡΑΝΤΟΣ (απεγνωσμένοι) που έφθαναν στην Αμερική.


Εάν δεν εξυπηρετούντο οι βαθύτερες σκοπιμότητες που αποκαλύπτονται στι Άρθρο αυτό, γιατί η Ευρώπη και ακόμα και ερήμην αυτής η Ελλάδα δεν φροντίζει να αποκτήσει ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αντί να υπερθεματίζει στην χρήση των εργαλείων Οικονομικής Σύμμειξης, Απολιτισμου και Εθνομηδενισμου, και μάλιστα από Κυβερνήσεις στις οποίες ο Λαός έδωσε απλόχερα την εμπιστοσύνη του.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: η Υποταγή της Πολιτικής στην Αγορά
(που τάχα ξέρει καλύτερα από το δήθεν ανίκανο Κράτος… Άραγε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που ήταν κερδοφόρες στα χέρια του δήθεν ανίκανου Κράτους δεν ήταν ?) και ουσιαστικά στα χρηματοοικονομικά κέντρα και στα Μη Πολιτικά πρόσωπα που τα εξουσιάζουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ : το Κράτος να απόσχει από κάθε Οικονομική Δραστηριότητα,
και βάσει αυτού του αυθαίρετου ‘αξιώματος’, επιβάλλονται οι Ιδιωτικοποιήσεις ενώ σε ένα Ελληνικότατο παράδειγμα, η …Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με την πώληση του στον Γερμανικό …ΟΤΕ δικαιολογείται με τον τρόπο που μιλάει ο γραφικός Ναστρεντιν Χότζας, η οι Παπατζήδες στην Αδριανού στο υψος της Στοάς του Αττάλου.

Εύκολα παρατηρεί κανείς ότι έχει καταστρατηγηθεί ολόκληρη η Οικονομική επιστήμη, και η χρήση της γίνεται επιλεκτικά για συγκάλυψη των πραγματικών κινήτρων των νεοφιλελευθερισμών της χρηματοοικονομικής Οικονομίας που δεν είναι η ελεύθερη οικονομία της Αγοράς, αλλά η «Οικονομία της Εξουσίας» μέσα σε μια κατασκευασμένη «Κοινωνία Της Αγοράς.».


Η Οικονομική Θεωρία της Ελεύθερης Αγοράς – θα τρίζουν τα κόκαλα του ADAM SMITH, έχει πολλές προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιούνται για να υπάρχει ελεύθερη Αγορά. Η θέση της Ελεύθερης Αγοράς δεν επιτυγχάνεται μόνο με την εξαφάνιση του Κράτους.


Άρα θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι εδώ δεν πρόκειται για μια Επιλογή ADAM SMITH VS J.M. KEYNES αλλά για μια επιλογή να επιβληθούν αυθαίρετες καταστάσεις, με τον μανδύα της Ελεύθερης Οικονομίας και την συγκάλυψη πίσω από την επιστήμη.


Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ –που είναι ακριβώς το σχέδιο που υλοποιείται μπροστά στα μάτια μας, και εντάσσει αυθαίρετα μέσα του τις ζωές μας, επιχειρώντας να μας καταπιεί οντολογικά (Το …..Θηρίο….) που άρχισε το 1980 δεν είναι παρά μια παγκόσμια ΑΠΑΤΗ.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ το Κράτος να μην κάνει παραγωγικές επενδύσεις.

Η επιλογη αυτη ουσιαστικα καταργει την μακροοικονομια, και καταργει απο την Οικονομικη Επιστημη αυτο που λεγεται Δημοσια Δαπανη και ειδικωτερα Δημοσιες Επενδυσεις.


ΠΡΟΙΔΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ Κ.Π.Σ.

Καθως κλεινει το Πρωτο μας Κεφαλαιο, αξιζει να σημειωσουμε τον Ρολο των ΚΠΣ που αποτελεσαν μεχρι σημαρα ενα ισχυρο παραγοντα Δημοσιας Δαπανης.
Προοδευτικα η Δημοσια δαπανη, αντι να Ισχυροποιει την Οικονομια με Δημοσιες Επενδυσεις, Με παραγωγικες Επενδυσεις που ισχυροποιουν με την σειρα τους το παραγωγικο ιστο, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ηταν η Δημοσια Δαπανη και το κυριο μερος των ΚΠΣ , να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ πΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Επιχορηγησεις δοθηκαν, και μαλιστα Χωρις Ελεγχο, για να ξεπατωθουν Ελλιες και Αμπελια και να "κοπουν" καικια. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ να χρηματοδοτηθει η σμυκρινση της Γεωργιας και της Αλιειας στην Ελλαδα. Σπασαμε τα καικια και τον Ελληνικο Αλιευτικο στολο στο Αιγαιο, και την θεση του πηραν οι Τουρκοι ψαραδες. Αυτο επετευχθει με Δημοσια Δαπανη της Ελλαδας, μεσα στα πλαισια των ΚΠΣ. Επιδοτηθηκαν οι παραγωγικες μοναδες της Β. ΕΛΛΑΔΟΣ να φυγουν απο την Βορεια Ελλαδα και να πανε σε Βαλκανικες Χωρες. Συνολικα και Συνοπτικα: Η Δημοσια Δαπανη χρηματοδοτησε την αποδομηση του Παραγωγικου Ιστου της Χωρας, τοσο του Δημοσιου τομεα οσο και του Ιδιωτικου. Ο παραγωγικος Ιστος της Χωρας που δημιουργουσε ΑΕΠ και εισοδηματα Επιχειρησεων και ιδιωτων τοσο ο Ιδιωτικος οσο και του Δημοσιου Τομεα, αποδομηθηκε. Και φυσικα χαθηκαν και τα Θετικα Δημοσιονομικα αποτελεσματα αυτης την -αλλοτε συνεχως αυξανομενης- παραγωγικης διαδικασιας.
Οι αποκαλουμενοι Ευρωπαιοι Εταιροι μας, ποτε δεν υπηρξαν "κουτοφραγγοι". Αφησαν του Ελληνες να χρεωνουν περισσοτερες Ελιες και αμπελια και κεφαλια αιγοπροβατων. Μεσα από αυτη την διαδικασια, ουσιαστικα οι Ελληνες παραγωγοι Εξαγορασθηκαν για να εγκαταλειψουν την παραγωγη τους. Με κανονικες τιμες επιδοτησεων, κανεις δεν θα ξεπατωνε τις Ελιες του, τα αμπελια του. Ο παραγωγικος ιστος της Χωρας δεν θα καταστρεφοταν και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της αποδομησης των παραγωγικων Ιστων και η κατευθυνση των Οικονομιων στη Χρηματοοικονομια (που σημαινει να οδηγησουμε τους Λαους να μην παραγουν για να χειραγωγηθουν προς τον τοκογλυφο του Διεθνους χρηματος_ ) και στον εξουσιασμο τους, δεν θα ειχε επιτευχθει. Υστερα απο μια τετοια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ και ΩΣ ΠΑΡΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΣΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, το ψευδεπιγραφο επιχειρημα των "εταιρων" μας, οτι ταχα οπαραγωγικος ιστος της Ελαλδος αποδομηθηκε επιεδη "δεν ειμαστε ανταγωνβιστικη" μονο ως προμενη και χυδαια σοφιστια και δημαγωγια μπορει να αξιλογηθει.
Τωρα που επετευχθει ο Στοχος: Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ....οι ....Εταιροι μας....... μας αποκαλουν απαταιωνες, και θελουν να μας ελεγχουν τα βιβλια....... ακομα και τα "μπαμπυλινα" της γιαγιας .....

Οι (μονον ως ανεκδοτο) "εταιροι" ηθελαν ακριβως αυτο, τους Αλλους υποχειρια της Χρηματοοικονομικης Οικονομιας και συγκεκριμενα της Διεθνους Τοκογλυφιας.

Δεν υπαρχει καμια εκπληξη, και κανενα εκτακτο ακραιο καιρικο φαινομενο. Ολα προχωρουν συμφωνα με το Σχεδιο και υλοποιουνται μεσα στα χρονοδιαγραμματα που ειχαν συνταχθει. Αυτο που εμφανιζεται σαν "Οικονομικη Κριση" ειναι αυτο που οχι μονο ειναι αποτελεσμα των Πολτικων Επιλογων του Νεοφιλευθερισμου και ολων των αλλων παρεπόμενων επιλογων του, αλλα ειναι και η Πρωτη Επιτυχης Ολοκληρωση αυτου που ηθελαν Οι Εξουσιαστες που κατορθωσαν και επεβαλαν τον νεοφιλευθερισμο και την Χρηματοοικονομικη Οικονομια, ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Οι Δεσμες αυτες των Πολιτικων Επιλογων και αυτη ταυτη η υπαρξη Πολιτικων Επιλογων που καθοδηγουν την Οικονομια, μονο με την Ελευθερη Οικονομια της Αγορας του ADAM SMITH δεν εχει σχεση. Εχουμε να κανουμε με μια σκληρα κατευθυνομενη Οικονομια , που καθοδηγειται απο ενα "ευρωπαικο κολλεγιο" μπροστα στο οποιο Το Σταλινικο Σοβιετ ειναι..Νηπιαγωγειο. Η Αμερικη αντιλαμβανεται την Ελευθερη Αγορα ως FREE ENTERPRIZE, ως μια δυναμικη δηλαδη που καθε ενας ειαι ελευθερος να εισελθει να προσπαθησει να δραση και να δημιουργησει η να εξελθει χωρις κοινωνικο στιγμα και τραγωδια εαν αποτυχει. (FREE ENTRY and FREE EXIT) που ειναι δυο απο τις πολες προυποθεσεις της Ελεθερης Οικονομιας.

Σ.Σ. Εδω προσπαθει επι μηνες να εισαγει την ιδεα αυτου η Λουκα Κατσελη απο τον ρολο της Υπουργου Οικονομιας, και η Νεοφιλελευθερη Σταλινικη Νοοτροπια της Ελλαδος την εμποδιζει.
Ειναι μια αλλη μορφη "πολεμου", χωρις τις "συδηροφραχτες Μεραρχιες της Βαρμαχτ" χωρις να ειναι ορατος ο Εχθρος ετσι ωστε να μην τον σταματησουν τα Οχυρα της Γραμμης Μεταξα, ετσι ωστε να μην συνειδητοποιειθει οτι "Αι ημετεραι δυναμεις (θα επρεπε να) αμυνονται του Πατριου Εδαφους.
Όλες οι ανωτέρω επί μέρους Πολιτικές Επιλογές, καθοδηγούν προς την Χρηματοοικονομική Οικονομία, την επιβάλουν ως ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, και αποδoμουν τον παραγωγικό ιστό των Οικονομιών του Κόσμου (και ιδίως της Ελλάδος) .

Καθώς η Χρηματοοικονομική Οικονομία είναι ουσιαστικά αφορολόγητη, με την αποδόμηση της παραγωγικής οικονομίας (Ιδιωτικής και Κρατικής) δημιουργείται και η αποδόμηση μιας ισχυρής ζώνης εσόδων προς το Δημόσιο Ταμείο, και μια παράμετρος γενεσιουργός Δημοσιονομικής Ανισορροπίας και προοδευτικά Διογκουμένων Δημοσιονομικών Προβλημάτων, για τα Κράτη.

Αν τα Κρατη δρομολογηθουν από αυτό που δομειται σαν αποτελεσμα πολιτικων επιλογων να εχουν Δημοσιονομικα Προβλημτα, τι εξυπηρετειται από αυτό?
Μα προφανως η εγκαθιδρυση και η επιταση του ιδιου του «Μοντελου» των Πολτικων Επιλογων, και η διασφαλιση και ισχυροποιηση του υλοποιουμενου στοχου της συγκετρωσης του πλουτου και της εξουσιας στους λιγους.
Δεν αποτελει κεραυνο εν αιθρια η επιτυχια των Εξουσιαστων να καταστρεψουν μεσα απο τον νεοφιλευθερισμο και την Χρηματοοικονομικη Οικονομια, την Παραγωγικη Υποσταση λαων και Κρατων, και να τους χειραγωγησουν στην Τοκογλυφια του Διεθνους Χρηματος και στην προοδευτικα αυξανομενη υποταγη τους.
Δεν υπαρχει εκπληξη. Αφησαμε και καηκε το Δασος, η συμετειχαμε ως Δωροδοκημενοι Εμπρηστες του, η ως "πλανημενες παρθενες" στο να το καψουμε και εμεις. Τωρα ας μην αναρωτιωμαστε γιατι πλημηρισε το Σπιτι μας, αφου εμεις καψαμε η κοψαμε τα Δεντρα που μας προστατευαν.
Παραπλανηθηκαμε απο την Μουσικη της Κιρκης, και καμαρωναμε με τα βιολια που παιζανε καθως χανονταν η Οικονομικη Κυριαρχια που διασφαλιζε η Δραχμη και το Εκδοτικο Προνομιο της Δημιουργιας Χρηματος. Τωρα δεν μπορουμε να απορουμε γιατι μας μεταχειριζονται σαν "χοιρους". Ισως μπορουμε να απορουμε που δεν καταλαβαμε πως μας εξαπατησαν οι Εξουσιαστες, Ισως να απορουμε γιατι υπαρχουν ακομα συνανθρωποι μας που καμαρωνουν που η Κιρκη τους εκανε την τιμη να τους αναγνωρισει ως "χοιριδια".
Εινια μεγαλη ατυχια για τον Δυτικο Κοσμο που απο το 1981 και μετα, η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ η το "ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΜΑΓΑΙΔΩΝ" μπηκε σε εφαρμογη και εφτασε στην επιτυχια του σε Αμερικη και Ευρωπη με την μορφη της "Δηθεν" Οικονομικης Κρισης.
.
Ειαι μεγαλη τυχη και ευλογια για την Αμερικη που εξελεγη ο Ομπαμα του οποιου η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ειναι Κευνσιανικη και ακριβως αντιθετη με εκεινη του Σχεδιου Αρμαγαιδων. Ο Ομπαμα ενεργοποιησε την Δημιουργια Χρηματος του Κευνς. Τυπωνει Δολλαρια με τα τρισεκατομυρια, ουτε πληθωρισμος υπαρχει, ουτε πεφτει διεθνως η ισοτιμια του Δολαριου.Αντιθετα το Δολαριο ενισχυεται και ο πληθωρισμος πεφτει.
ΤΟ Εκδοτικο προνομιο του Κρατους για να δημιουργει χρημα και να Κανει Επενδυσεις και γενικα να αυξανει την Δημοσια Δαπανη που ειναι ΤΟ εργαλειο για την διασφαλιση της Οικονομικης Αναπτυξης, της Κοινωνικης Δικαιοσυνης και της Πολιτικης Σταθεροτητας, το αρνουνται με καθε τροπο οι Εξουσιαστες Νεοφιλευθεριστες, χρηματοοικονομιστες. Γιατι για το ιδιο λογο που αυτος που θελει να εμπορευθει την Υγεια, μισει το ΕΣΥ και την Δωρεαν περιθλαψη και προσπαθει να την απαξιωσει, η να την στρεβλωσει. Για τον ιδιο λογο που αυτος που θελει να βγαλει χρηματα απο την Παιδεια, μισει καθε εννοια Δωρεαν Παιδειας, θελει να τη απαξιωσει και να την καταργησει. Για τον ιδιο λογο που αυτος που θελει να βγαλει χρηματα απο Ιατρικες εξετασεις, κανονιζει να ειναι "χαλασμενος" ο Τομογραφος του Κρατικου Νοσοκομειου , η να σκουριαζει στα κουτια στο Υπογειο, ετσι ωστε ο Πολιτης να χειραγωγειται να μεταλλαχθει σε Πελατη που θα πληρωσει για να βγαλει χρηματα ο ιδιωτης..... Τομογραφος.
Πολλω δε μαλλον που η χρηματοοικονομικη Πολιτικη Επιλογη, δεν ειναι απλα και μονο για να Πωλειται το Χρημα απο το κυκλωμα της Διεθνους Τοκογλυφιας, αντι να δινεται Στην Οικονομια ΔΩΡΕΑΝ απο το Κρατος, αλλα κυριωτερα επειδη το Χρημα, ο ελεγχος του και η πωληση του, αποτελει το σκληροτερο μεσο εξαναγκασμου και ελεγχου, και το αποτελεσματικοτερο εργαλειο Εξουσιας πανω σε λαους και Ανθρωπους.
Ειναι μεγαλη ατυχια που η Ελλαδα βρισκεται μεσα σε μια Ευρωπη, που "κυβερναται" στα πλαισια της "Επιχειρησης Αρμαγαιδων",
Το τελος της Ιστοριας δεν εχει ερθει, ουτε φυσικα και το τελος της Ελλαδας. Οι κακες φασεις της Ανθρωποτητας (οπως τωρα η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ) ερχονται και παρερχονται, οι Πολιτισμοι περνανε μεσα απο περιοδους Σκοταδισμου, που βαζουν στην Πυρα την Αληθεια και την Ελευθερια ( Οι Μαγισσες του Σαλεμ) και καποια στιγμη αστραφτη φως, οι Λαοι ξυπνουν και μπαινουμε σε περιοδο Αναγεννησης. Αυτη ειναι η Ανθρωπινη Ιστορια, η Ιστορια των Πολιτισμων. Μια αιωνια παλη του καλου με το κακο, των καλων με τους ηλιθιους η τους ψυχικα αρρωστους συνανθρωπους μας οπως ειναι οι εξουσιαστες. Αυτοι που εχουν ενα και μοναδικο κινητρο, να ταπεινωνουν τους αλλους και να τους εξουσιαζουν δια του χρηματος, να τους απολυουν και να κρατανε για τον εαυτο τους τα παντα. Ειναι ηδονη για τον εξουσιαστη να ικανοποιει το θυμικο του με την σκεψη οτι αλλοι (απο τους οποιους ειναι καλυτερος - ετσι λεει στον ευατο του) κρυωνουν, και να σπευσει να τους παρει πισω αυτα που τους δοθηκαν εν δικαιω.
Πως να εξηγησεις ολα αυτα στα παιδια? Εγω παντως θα τους τα διδασκα στο κοσμο του παραμυθιου που μπορυν να καταλαβουν, με την βοηθεια των γονεων τους βεβαια.
.
Προιδεαζοντας τα Παιδια για τον Σημερινο Κοσμο και την παλη του καλου με το κακο, μεσα απο το παραμυθι :
http://video.yahoo.com/watch/219086/1374291

0 Comments

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Η ΠΝΥΚΑ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.